Μερίδες2 Μερίδες

Συστατικά
 400γρ. φιλέτο πέρκας
 6 μέτριες πατάτες
 5 κολοκυθάκια
 Αλάτι
Για τη μαγιονέζα
 1 κρύο ασπράδι αυγού ή 30γρ. παστεριωμένο ασπράδι
 1 κ.γλ. μουστάρδα
 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
 1 πρέζα αλάτι
 50 ml ελαιόλαδο
 50 ml ουδέτερο λάδι (ηλιέλαιο)
 4 φρέσκα κρεμμύδια
Διατροφική Αξία

Serving Size 1 μερίδα με 15γρ. μαγιονέζα

Μερίδες 2


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 427
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 5g8%
Κορεσμένα Λιπαρά 1g5%
Νάτριο 1168mg49%
Υδατάνθρακες 51g17%
Εδώδιμες Ίνες 6g24%
Σάκχαρα 4g
Πρωτεΐνες 44g88%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
Για την πέρκα
1

Λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά το φιλέτο πέρκας

2

Ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, αναλόγως το πάχος του φιλέτου

Για τα λαχανικά
3

Βράζουμε με μπόλικο αλατισμένο το νερό τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Δοκιμάζουμε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τρυπώντας με ένα μαχαίρι. Αν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμες. Το ίδιο ισχύει και για τα κολοκυθάκια. Τα κολοκυθάκια αφού βράσουν καλό είναι τα κρυώσουμε σε νερό με πάγο

Για τη μαγιονέζα
4

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο, το ουδέτερο λάδι και τα κρεμμύδια, και χτυπάμε

5

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάμε μέχρι να πήξει. Αν πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό

6

Ψήνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα όπως είναι στη σχάρα για περίπου 5-6 λεπτά γυρίζοντας τα

7

Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε καλά με μεμβράνη, όσο είναι ακόμη καυτά

8

Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε τις ρίζες και ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμόνι

9

Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαγιονέζα στο πιάτο με την πέρκα και τα βραστά λαχανικά

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!



Ingredients

Συστατικά
 400γρ. φιλέτο πέρκας
 6 μέτριες πατάτες
 5 κολοκυθάκια
 Αλάτι
Για τη μαγιονέζα
 1 κρύο ασπράδι αυγού ή 30γρ. παστεριωμένο ασπράδι
 1 κ.γλ. μουστάρδα
 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
 1 πρέζα αλάτι
 50 ml ελαιόλαδο
 50 ml ουδέτερο λάδι (ηλιέλαιο)
 4 φρέσκα κρεμμύδια

Directions

Εκτέλεση
Για την πέρκα
1

Λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά το φιλέτο πέρκας

2

Ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, αναλόγως το πάχος του φιλέτου

Για τα λαχανικά
3

Βράζουμε με μπόλικο αλατισμένο το νερό τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Δοκιμάζουμε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τρυπώντας με ένα μαχαίρι. Αν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμες. Το ίδιο ισχύει και για τα κολοκυθάκια. Τα κολοκυθάκια αφού βράσουν καλό είναι τα κρυώσουμε σε νερό με πάγο

Για τη μαγιονέζα
4

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο, το ουδέτερο λάδι και τα κρεμμύδια, και χτυπάμε

5

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάμε μέχρι να πήξει. Αν πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό

6

Ψήνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα όπως είναι στη σχάρα για περίπου 5-6 λεπτά γυρίζοντας τα

7

Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε καλά με μεμβράνη, όσο είναι ακόμη καυτά

8

Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε τις ρίζες και ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμόνι

9

Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαγιονέζα στο πιάτο με την πέρκα και τα βραστά λαχανικά

Ψητή πέρκα με λαχανικά και μαγιονέζα με ασπράδι

Leave a comment

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort