Αρχικά, χτυπάμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης, μέχρι να γίνουν αλεύρι.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους βασιλικούς χουρμάδες, τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό, τους τοποθετούμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε το λάδι καρύδας.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι βρώμης, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε την πάστα από τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, το λάδι καρύδας και τους ξηρούς καρπούς που έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπουκίτσες, περιχύνουμε από πάνω λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Serving Size 40γρ
Μερίδες 19
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 175
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 9g14%
- Κορεσμένα Λιπαρά 4g20%
- Νάτριο 1mg1%
- Υδατάνθρακες 23g8%
- Εδώδιμες Ίνες 3g12%
- Σάκχαρα 13g
- Πρωτεΐνες 4g8%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Καλή απόλαυση!
Ingredients
Directions
Αρχικά, χτυπάμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης, μέχρι να γίνουν αλεύρι.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους βασιλικούς χουρμάδες, τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό, τους τοποθετούμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε το λάδι καρύδας.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι βρώμης, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε την πάστα από τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, το λάδι καρύδας και τους ξηρούς καρπούς που έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπουκίτσες, περιχύνουμε από πάνω λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.