Αρχικά, χτυπάμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης, μέχρι να γίνουν αλεύρι.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους βασιλικούς χουρμάδες, τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό, τους τοποθετούμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε το λάδι καρύδας.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι βρώμης, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε την πάστα από τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, το λάδι καρύδας και τους ξηρούς καρπούς που έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπουκίτσες, περιχύνουμε από πάνω λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.