Μερίδες1 Μερίδα
Προετοιμασία30 λεπτάΣυνολικός Χρόνος30 λεπτάΔυσκολίαΜέτριο

Συστατικά
Πρώτο στρώμα | βάση με ξηρούς καρπούς και καρύδα
 3/4 της κούπας (130g) ωμά φιστίκια μακαντέμια
 2/3 της κούπας (50g) τριμμένη καρύδα
 3/4 της κούπας (110g) ωμά κάσιους
 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύνης ρυζιού
 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Δεύτερο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο με χουρμάδες
 1 1/3 της κούπας μαλακούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 20 χουρμάδες)
 1/2 της κούπας ταχίνι
 1/2 της κούπας coconut caramel sauce (ή διαφορετικά: 1/4 της κούπας επιπλέον χουρμάδες και 1/4 της κούπας γάλα καρύδας)
 1/2 της κούπας φιστικοβούτυρο
 4 γεμάτες κουταλιές του γλυκού σκόνη ρίζας maca
Τρίτο στρώμα | επικάλυψη σοκολάτας
 100 g vegan σοκολάτα
 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
Διατροφική Αξία

Μερίδες 0

Εκτέλεση
1

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.

Για το πρώτο στρώμα:
2

Σε ένα μπλέντερ, κάνουμε τα φιστίκια σκόνη. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (πρέπει να κολλάνε καλά μεταξύ τους – προσθέτουμε περισσότερο λάδι καρύδας, αν δυσκολεύονται να ομοιογενοποιηθούν). Μετά, βάζουμε το μείγμα του πρώτου στρώματος στη φόρμα με το αντικολλητικό χαρτί (εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα 15 εκατοστών) και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το δεύτερο στρώμα
3

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από το πρώτο στρώμα και χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και βρεγμένο κουτάλι, ώστε να φτιάξουμε τη στρώση ομοιόμορφη. Έπειτα, αφήνουμε και πάλι τη φόρμα στην άκρη.

Για το τρίτο στρώμα:
4

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από το μείγμα του δεύτερου στρώματος και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για το σερβίρισμα
5

Για να αφαιρέσουμε το γλυκό από τη φόρμα, το αφήνουμε για 10 λεπτά έξω από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και κοφτερό μαχαίρι για να το κόψουμε σε κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα σε αεροστεγές σκεύος ή για ένα μήνα στην κατάψυξη.

Καλή απόλαυση!

ΚατηγορίαTags

Ingredients

Συστατικά
Πρώτο στρώμα | βάση με ξηρούς καρπούς και καρύδα
 3/4 της κούπας (130g) ωμά φιστίκια μακαντέμια
 2/3 της κούπας (50g) τριμμένη καρύδα
 3/4 της κούπας (110g) ωμά κάσιους
 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύνης ρυζιού
 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Δεύτερο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο με χουρμάδες
 1 1/3 της κούπας μαλακούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 20 χουρμάδες)
 1/2 της κούπας ταχίνι
 1/2 της κούπας coconut caramel sauce (ή διαφορετικά: 1/4 της κούπας επιπλέον χουρμάδες και 1/4 της κούπας γάλα καρύδας)
 1/2 της κούπας φιστικοβούτυρο
 4 γεμάτες κουταλιές του γλυκού σκόνη ρίζας maca
Τρίτο στρώμα | επικάλυψη σοκολάτας
 100 g vegan σοκολάτα
 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας

Directions

Εκτέλεση
1

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.

Για το πρώτο στρώμα:
2

Σε ένα μπλέντερ, κάνουμε τα φιστίκια σκόνη. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (πρέπει να κολλάνε καλά μεταξύ τους – προσθέτουμε περισσότερο λάδι καρύδας, αν δυσκολεύονται να ομοιογενοποιηθούν). Μετά, βάζουμε το μείγμα του πρώτου στρώματος στη φόρμα με το αντικολλητικό χαρτί (εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα 15 εκατοστών) και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το δεύτερο στρώμα
3

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από το πρώτο στρώμα και χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και βρεγμένο κουτάλι, ώστε να φτιάξουμε τη στρώση ομοιόμορφη. Έπειτα, αφήνουμε και πάλι τη φόρμα στην άκρη.

Για το τρίτο στρώμα:
4

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από το μείγμα του δεύτερου στρώματος και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για το σερβίρισμα
5

Για να αφαιρέσουμε το γλυκό από τη φόρμα, το αφήνουμε για 10 λεπτά έξω από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και κοφτερό μαχαίρι για να το κόψουμε σε κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα σε αεροστεγές σκεύος ή για ένα μήνα στην κατάψυξη.

Raw Vegan Treat
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort