Μερίδες 4
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 196
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 11.7g18%
- Κορεσμένα Λιπαρά 2.5g13%
- Νάτριο 663mg28%
- Υδατάνθρακες 10.1g4%
- Εδώδιμες Ίνες 2g8%
- Σάκχαρα 1.3g
- Πρωτεΐνες 14g29%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Πλένουμε καλά τα χόρτα και κρατάμε ξεχωριστά τα κοτσάνια.
Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα κοτσάνια από τα βλίτα, όλα ψιλοκομμένα. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα από τα χόρτα χοντροκομμένα, ανακατεύοντας, και μαγειρεύουμε προσέχοντας να μην παραβράσουν. Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμύδι.
Περνάμε τις τομάτες από το ψιλό του τρίφτη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η βινεγκρέτ μας θα πρέπει να είναι ελαφρώς όξινη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τα χόρτα και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με τις σαρδέλες. Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.
Σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας από τη βινεγκρέτ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο
Ingredients
Directions
Πλένουμε καλά τα χόρτα και κρατάμε ξεχωριστά τα κοτσάνια.
Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα κοτσάνια από τα βλίτα, όλα ψιλοκομμένα. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα από τα χόρτα χοντροκομμένα, ανακατεύοντας, και μαγειρεύουμε προσέχοντας να μην παραβράσουν. Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμύδι.
Περνάμε τις τομάτες από το ψιλό του τρίφτη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η βινεγκρέτ μας θα πρέπει να είναι ελαφρώς όξινη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τα χόρτα και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με τις σαρδέλες. Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.
Σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας από τη βινεγκρέτ.