Θερμίδες | Πρωτεΐνες | Υδατάνθρακες | Λιπαρά | Μερίδες |
237,9 kcal | 21,5 γρ. | 7,6 γρ. | 13,5 γρ. | 10 τεμάχια |
*Διατροφική ανάλυση ανά μπιφτέκι 100 γρ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 ασπράδια αυγού
- 20 γρ. ξίδι
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- μισό κρεμμύδι
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας ή 15 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Έπειτα, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε 2 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σαλάτα, ρύζι ολικής άλεσης ή ό,τι άλλο μας έχει συμβουλεύσει η/ο διατροφολόγος μας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Από τον chef Αντώνη Κουρκούτα