Θερμίδες | Πρωτεΐνες | Υδατάνθρακες | Λιπαρά |
467 kcal | 54 γρ. | 28 γρ. | 15 γρ. |
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 150 γρ. φιλέτο τόνου
- 150 γρ. μπρόκολο
- 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Κρέμα αβοκάντο
- 30 γρ. αβοκάντο
- 1 κουτ.σουπ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- χυμό από μισό λεμόνι
- κόλιανδρος φρέσκος
Σαλάτα κινόα
- 120 γρ. κινόα λευκή
- ψιλοκομμένη ντομάτα
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ψιλοκομμένο αγγούρι
- ψιλοκομμένος δυόσμος
- ξύσμα λεμόνι
- ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο σε κομμάτια και βράζουμε για περίπου 7′. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μπλέντερ με 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και κάνουμε πουρέ.
- Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο σε μπλέντερ και φτιάχνουμε μια κρέμα.
- Στη συνέχεια βράζουμε την κινόα για 12′ περίπου, κρυώνουμε και προσθέτουμε τα υλικά για την κινόα, φτιάχνοντας μια σαλάτα.
- Τέλος, κόβουμε σε λεπτές φέτες τον τόνο και ψήνουμε σε καυτό, αντικολλητικό τηγάνι για 1′ από την κάθε πλευρά.
- Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο