Θερμίδες | Πρωτεΐνες | Υδατάνθρακες | Λιπαρά |
10 kcal | 0,8 γρ. | 0,4 γρ. | 0,6 γρ. |
*Διατροφική ανάλυση ανά 30 γρ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. μανιτάρια portobello ή άλλου είδους (προτιμάμε τα καφέ μανιτάρια, διότι έχουν καλύτερο άρωμα και γεύση)
- 50 γρ. λευκό κρεμμύδι ξερό και ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 ml λευκό κρασί
- 150 ml ζωμός βοδινού
- 2-3 σταγόνες λάδι λευκής τρούφας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας σε καυτή κατσαρόλα.
- Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μανιτάρια. Όσο ακόμα είναι ζεστό το μίγμα μας, το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.
- Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
Αυτή η πάστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν άλειμμα σε τοστ, είτε για να τελειώσουμε κάποια σάλτσα σε μακαρονάδα ή ακόμη και σαν γαρνιτούρα για κρέας σε μορφή πουρέ. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο