Παστέλι με Χαρούπι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 250 γρ. σουσάμι
  • 250 γρ. μέλι
  • 70 γρ. αμύγδαλα
  • 70 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. σταφίδα
  • 4 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα ζεστό τηγανάκι ρίχνουμε το σουσάμι.
  • Καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας καεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μέλι, ρίχνουμε μερικές σταγόνες σε ένα ποτηράκι με κρύο νερό και, αν δε διαλυθούν μέσα στο νερό μέχρι να πέσουν στον πάτο του, τότε είναι έτοιμο. Αν διαλυθούν, συνεχίζουμε λίγο ακόμα το βράσιμο.
  • Ρίχνουμε το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μέλι , ομογενοποιούμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και βάζουμε το μίγμα μας σε μια λαδόκολλα.
  • Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μίγμα με άλλη μια λαδόκολλα και, με έναν πλάστη, απλώνουμε το μίγμα σε πάχος περίπου 2 εκατοστών.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.

Καλή σας όρεξη! 

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.