ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαράΜερίδες
2880188,6207,67150,54

* Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το σουβλάκι:

  • 2 στήθη κοτόπουλου (600 γρ.)
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο λάδι
  • 300 γρ. φιστίκια Αιγίνης (από αυτά, περισσεύουν περίπου 100 γρ.)
  • 6 ξυλάκια φρέσκο δενδρολίβανο (κλωναράκια που αφαιρούμε τα φυλλαράκια)
  • αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 800 γρ. πολύ μικρές πατάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρόπος παρασκευής για το σουβλάκι

  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον κρόκο του αυγού, βουτάμε μέσα το κρέας και το περνάμε στα ξυλάκια δενδρολίβανου.
  • Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια βουτάμε και πανάρουμε τα σουβλάκια. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τα σουβλάκια, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.
  • Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 250°) για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Τρόπος παρασκευής για τον πουρέ πατάτας

  • Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.
  • Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες.
  • Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
  • Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Τα φέρνουμε όλα μαζί δυο βόλτες και, σε ένα βαθύ πιάτο, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort