Θερμίδες | Πρωτεΐνες | Υδατάνθρακες | Λιπαρά | Μερίδες |
2880 | 188,6 | 207,67 | 150,5 | 4 |
* Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το σουβλάκι:
- 2 στήθη κοτόπουλου (600 γρ.)
- 4 κουταλιές της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- 1 κρόκο αυγού
- λίγο λάδι
- 300 γρ. φιστίκια Αιγίνης (από αυτά, περισσεύουν περίπου 100 γρ.)
- 6 ξυλάκια φρέσκο δενδρολίβανο (κλωναράκια που αφαιρούμε τα φυλλαράκια)
- αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
- 800 γρ. πολύ μικρές πατάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρόπος παρασκευής για το σουβλάκι
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον κρόκο του αυγού, βουτάμε μέσα το κρέας και το περνάμε στα ξυλάκια δενδρολίβανου.
- Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια βουτάμε και πανάρουμε τα σουβλάκια. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τα σουβλάκια, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.
- Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 250°) για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Τρόπος παρασκευής για τον πουρέ πατάτας
- Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.
- Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες.
- Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
- Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Τα φέρνουμε όλα μαζί δυο βόλτες και, σε ένα βαθύ πιάτο, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
- Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη