Μερίδες 0
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.
Σε ένα μπλέντερ, κάνουμε τα φιστίκια σκόνη. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (πρέπει να κολλάνε καλά μεταξύ τους – προσθέτουμε περισσότερο λάδι καρύδας, αν δυσκολεύονται να ομοιογενοποιηθούν). Μετά, βάζουμε το μείγμα του πρώτου στρώματος στη φόρμα με το αντικολλητικό χαρτί (εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα 15 εκατοστών) και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από το πρώτο στρώμα και χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και βρεγμένο κουτάλι, ώστε να φτιάξουμε τη στρώση ομοιόμορφη. Έπειτα, αφήνουμε και πάλι τη φόρμα στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από το μείγμα του δεύτερου στρώματος και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για να αφαιρέσουμε το γλυκό από τη φόρμα, το αφήνουμε για 10 λεπτά έξω από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και κοφτερό μαχαίρι για να το κόψουμε σε κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα σε αεροστεγές σκεύος ή για ένα μήνα στην κατάψυξη.
Καλή απόλαυση!
Ingredients
Directions
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.
Σε ένα μπλέντερ, κάνουμε τα φιστίκια σκόνη. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (πρέπει να κολλάνε καλά μεταξύ τους – προσθέτουμε περισσότερο λάδι καρύδας, αν δυσκολεύονται να ομοιογενοποιηθούν). Μετά, βάζουμε το μείγμα του πρώτου στρώματος στη φόρμα με το αντικολλητικό χαρτί (εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα 15 εκατοστών) και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από το πρώτο στρώμα και χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και βρεγμένο κουτάλι, ώστε να φτιάξουμε τη στρώση ομοιόμορφη. Έπειτα, αφήνουμε και πάλι τη φόρμα στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από το μείγμα του δεύτερου στρώματος και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για να αφαιρέσουμε το γλυκό από τη φόρμα, το αφήνουμε για 10 λεπτά έξω από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και κοφτερό μαχαίρι για να το κόψουμε σε κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα σε αεροστεγές σκεύος ή για ένα μήνα στην κατάψυξη.