ΚατηγορίαTags

Μερίδες9 Μερίδες
Προετοιμασία40 λεπτάΣυνολικός Χρόνος40 λεπτάΔυσκολίαΕύκολο

Συστατικά
Πρώτο στρώμα | σοκολατένια βάση με ξηρούς καρπούς
 100 g ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
 100 g ωμή ψίχα καρυδιών την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
 20 g ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
 45 g σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
Δεύτερο στρώμα | τραγανό επίπεδο με αμύγδαλα & καρύδα
 100 g ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
 50 g αλεύρι καρύδας
 22 g αφυδατωμένη καρύδα άγλυκη
 30 g σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
 30 g γάλα καρύδας
Τρίτο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο με χουρμάδες
 210 g χουρμάδες αποξηραμένοι χωρίς κουκούτσι
 30 g γάλα καρύδας
 15 g βούτυρο καρύδας
 50 g λάδι καρύδας
Τέταρτο στρώμα | σοκολατένιο σιρόπι καρύδας
 50 g λάδι καρύδας
 20 g ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
 50 g σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
 10 g γάλα καρύδας
Διατροφική Αξία

Μερίδες 9


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 454
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 32.7g51%
Υδατάνθρακες 31.4g11%
Πρωτεΐνες 8.3g17%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
1

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.

2

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του πρώτου επιπέδου για τη βάση του γλυκού μας και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

3

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα του πρώτου επιπέδου στην φόρμα μας και το απλώνουμε καλά, πατώντας το με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη βάση για το γλυκό. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το επόμενο επίπεδο.

4

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο φτιάχνουμε και το επόμενο στρώμα του γλυκού. Δηλαδή, βάζουμε όλα τα υλικά του δεύτερου επιπέδου σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5

Μετά, τοποθετούμε και το μείγμα του δεύτερου στρώματος στη φόρμα του γλυκού μας, επάνω από το πρώτο, και ξαναβάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το τρίτο στρώμα.

6

Ξανά, βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του τρίτου στρώματος. Αν το μείγμα κολλάει στις άκρες του μίξερ, απλά το ξεκολλάμε με ένα κουτάλι και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.

7

Τοποθετούμε και το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από τα άλλα δύο, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

8

Τέλος, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά του τέταρτου στρώματος και περιχύνουμε το μείγμα στη φόρμα μας, επάνω από τα προηγούμενα επίπεδα.

9

Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 4 ώρες.

Καλή σας όρεξη!

Από την pastry chef Ερμιόνη Άννα Ντέμα

Ingredients

Συστατικά
Πρώτο στρώμα | σοκολατένια βάση με ξηρούς καρπούς
 100 g ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
 100 g ωμή ψίχα καρυδιών την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
 20 g ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
 45 g σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
Δεύτερο στρώμα | τραγανό επίπεδο με αμύγδαλα & καρύδα
 100 g ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
 50 g αλεύρι καρύδας
 22 g αφυδατωμένη καρύδα άγλυκη
 30 g σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
 30 g γάλα καρύδας
Τρίτο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο με χουρμάδες
 210 g χουρμάδες αποξηραμένοι χωρίς κουκούτσι
 30 g γάλα καρύδας
 15 g βούτυρο καρύδας
 50 g λάδι καρύδας
Τέταρτο στρώμα | σοκολατένιο σιρόπι καρύδας
 50 g λάδι καρύδας
 20 g ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
 50 g σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
 10 g γάλα καρύδας

Directions

Εκτέλεση
1

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.

2

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του πρώτου επιπέδου για τη βάση του γλυκού μας και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

3

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα του πρώτου επιπέδου στην φόρμα μας και το απλώνουμε καλά, πατώντας το με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη βάση για το γλυκό. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το επόμενο επίπεδο.

4

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο φτιάχνουμε και το επόμενο στρώμα του γλυκού. Δηλαδή, βάζουμε όλα τα υλικά του δεύτερου επιπέδου σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5

Μετά, τοποθετούμε και το μείγμα του δεύτερου στρώματος στη φόρμα του γλυκού μας, επάνω από το πρώτο, και ξαναβάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το τρίτο στρώμα.

6

Ξανά, βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του τρίτου στρώματος. Αν το μείγμα κολλάει στις άκρες του μίξερ, απλά το ξεκολλάμε με ένα κουτάλι και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.

7

Τοποθετούμε και το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από τα άλλα δύο, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

8

Τέλος, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά του τέταρτου στρώματος και περιχύνουμε το μείγμα στη φόρμα μας, επάνω από τα προηγούμενα επίπεδα.

9

Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 4 ώρες.

Raw vegan γλυκό με 4 στρώματα από καρύδα
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort