- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 562
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 19.8g31%
- Κορεσμένα Λιπαρά 6.3g32%
- Νάτριο 635mg27%
- Υδατάνθρακες 43.4g15%
- Εδώδιμες Ίνες 7.3g30%
- Σάκχαρα 4.6g
- Πρωτεΐνες 53g106%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Bάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει, κόβουμε μπουκετάκια απο το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού, βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.
Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω. Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο.
Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα
Ingredients
Directions
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Bάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει, κόβουμε μπουκετάκια απο το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού, βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.
Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω. Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο.
Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.