Serving Size 1 μερίδα με 15γρ. μαγιονέζα
Μερίδες 2
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 427
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 5g8%
- Κορεσμένα Λιπαρά 1g5%
- Νάτριο 1168mg49%
- Υδατάνθρακες 51g17%
- Εδώδιμες Ίνες 6g24%
- Σάκχαρα 4g
- Πρωτεΐνες 44g88%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά το φιλέτο πέρκας
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, αναλόγως το πάχος του φιλέτου
Βράζουμε με μπόλικο αλατισμένο το νερό τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Δοκιμάζουμε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τρυπώντας με ένα μαχαίρι. Αν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμες. Το ίδιο ισχύει και για τα κολοκυθάκια. Τα κολοκυθάκια αφού βράσουν καλό είναι τα κρυώσουμε σε νερό με πάγο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο, το ουδέτερο λάδι και τα κρεμμύδια, και χτυπάμε
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάμε μέχρι να πήξει. Αν πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό
Ψήνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα όπως είναι στη σχάρα για περίπου 5-6 λεπτά γυρίζοντας τα
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε καλά με μεμβράνη, όσο είναι ακόμη καυτά
Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε τις ρίζες και ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμόνι
Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαγιονέζα στο πιάτο με την πέρκα και τα βραστά λαχανικά
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Ingredients
Directions
Λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά το φιλέτο πέρκας
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, αναλόγως το πάχος του φιλέτου
Βράζουμε με μπόλικο αλατισμένο το νερό τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Δοκιμάζουμε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τρυπώντας με ένα μαχαίρι. Αν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμες. Το ίδιο ισχύει και για τα κολοκυθάκια. Τα κολοκυθάκια αφού βράσουν καλό είναι τα κρυώσουμε σε νερό με πάγο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο, το ουδέτερο λάδι και τα κρεμμύδια, και χτυπάμε
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάμε μέχρι να πήξει. Αν πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό
Ψήνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα όπως είναι στη σχάρα για περίπου 5-6 λεπτά γυρίζοντας τα
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε καλά με μεμβράνη, όσο είναι ακόμη καυτά
Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε τις ρίζες και ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμόνι
Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαγιονέζα στο πιάτο με την πέρκα και τα βραστά λαχανικά