Μερίδες 4
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 644
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 15g24%
- Κορεσμένα Λιπαρά 3g15%
- Νάτριο 747mg32%
- Υδατάνθρακες 61g21%
- Εδώδιμες Ίνες 9g36%
- Σάκχαρα 12g
- Πρωτεΐνες 64g128%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 λεπτά.
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό που περισσεύει και αλατίζουμε.
Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το σκουπίζουμε με χαρτί για να είναι στεγνό και το αλατίζουμε.
Βάζουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας, σε δόσεις για 3-4' απο κάθε μεριά ώστε να το θωρακίσουμε.
Στάδια της διαδικασίας ώστε να ροδίσει το κρέας μας και να κρατήσει τους χυμούς του:
Το βγάζουμε απο την κατσαρόλα προς το παρόν και αποθηκεύουμε σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι και το καρότο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε για 10-15' σε χαμηλή φωτιά με προσοχή να μην καούν.
Προσθέτουμε την κ.σ πελτέ, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί τρίβοντας με την κουτάλα τα καμένα υπολείματα από το τσιγάρισμα του κρέατος.
Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα ή το κονκασέ
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μας με τα ζουμιά που εχει βγάλει στην πιατέλα.
Προσθέτουμε λίγο νερό.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε σταδιακά να μην τελειώσει το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας και μαλακώσει το κοτόπουλο σε σημείο που να κόβεται με το πιρούνι το κοκκινιστό μας είναι έτοιμο
Καλή όρεξη!
Ingredients
Directions
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 λεπτά.
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό που περισσεύει και αλατίζουμε.
Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το σκουπίζουμε με χαρτί για να είναι στεγνό και το αλατίζουμε.
Βάζουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας, σε δόσεις για 3-4' απο κάθε μεριά ώστε να το θωρακίσουμε.
Στάδια της διαδικασίας ώστε να ροδίσει το κρέας μας και να κρατήσει τους χυμούς του:
Το βγάζουμε απο την κατσαρόλα προς το παρόν και αποθηκεύουμε σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι και το καρότο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε για 10-15' σε χαμηλή φωτιά με προσοχή να μην καούν.
Προσθέτουμε την κ.σ πελτέ, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί τρίβοντας με την κουτάλα τα καμένα υπολείματα από το τσιγάρισμα του κρέατος.
Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα ή το κονκασέ
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μας με τα ζουμιά που εχει βγάλει στην πιατέλα.
Προσθέτουμε λίγο νερό.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε σταδιακά να μην τελειώσει το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας και μαλακώσει το κοτόπουλο σε σημείο που να κόβεται με το πιρούνι το κοκκινιστό μας είναι έτοιμο