Χαρακτηριστικά για την Πατάτα
![](https://nutritionsupport.gr/cms/wp-content/uploads/2019/04/potato-300x199.jpg)
Λαχανικό πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Είναι καλή πηγή σε Βιταμίνη Β6, Κάλλιο και Μαγνήσιο. Ωμή περιέχει μεγάλη ποσότητα σε Βιταμίνη C η οποία μειώνεται πολύ με την διαδικασία του μαγειρέματος.
Χαρακτηριστικά για τη Γλυκοπατάτα
![](https://nutritionsupport.gr/cms/wp-content/uploads/2019/04/sweetpotato-300x198.jpg)
Όπως και η πατάτα, είναι λαχανικό πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Είναι καλή πηγή σε Βιταμίνες Β6, σε βιταμίνη Α, αλλά και σε Βιταμίνη C, η οποία χάνεται με τη διαδικασία του μαγειρέματος.