Χαρακτηριστικά για το Αβοκάντο
Ιδιαίτερο τρόφιμο αφού είναι καρπός σαν τα φρούτα, αλλά διαφέρει κατά πολύ στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Πιο συγκεκριμένα, έχει αυξημένη ποσότητα σε λιπαρά, συστατικό που δεν υπάρχει στα υπόλοιπα φρούτα. Μικρότερη είναι και η ποσότητα σε υδατάνθρακες σε σχέση με την κατηγορία των φρούτων.
Τα λιπαρά του είναι κυρίως μονοακόρεστα, όπως και στο ελαιόλαδο, και επιπλέον έχει Ω3 λιπαρά οξέα που είναι πολύ χρήσιμα στον οργανισμό. Επιπλέον, έχει καλής ποιότητας πρωτεΐνη, αν και η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες είναι πολύ μικρή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σνακ ή και στις σαλάτες όπου δίνει ωραία γεύση. Είναι μέτρια πηγή σε μεγάλο εύρος βιταμινών και μετάλλων.