Κατηγορία

Μερίδες5 Μερίδες

Υλικά για 5 μερίδες
 1,50 κιλό πατάτες ωμές
 1 κιλό μοσχάρι, χτένι
 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 πράσο
 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
 1,50 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή ντομάτα κονκασέ
 1 φύλλο δάφνης, φρέσκο ή ξερό
 34 κόκκους μπαχάρι
 0,50 ξυλάκι κανέλας
 45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 νερό
Διατροφική Αξία

Μερίδες 5


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 641
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 20g31%
Κορεσμένα Λιπαρά 6g30%
Νάτριο 596mg25%
Υδατάνθρακες 68g23%
Εδώδιμες Ίνες 9g36%
Σάκχαρα 12g
Πρωτεΐνες 53g106%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
1

Για τις πατάτες:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια του ίδιου μεγέθους.

Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, τις βάζουμε στη φριτέζα ή στη λαδόκολλα στο φούρνο για 18-20 λεπτά στους 180οC και ελέγχουμε μετά τα 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

2

Βγάζουμε το κρέας απο το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το σκουπίζουμε με χαρτί για να είναι στεγνό και το αλατίζουμε.

Βάζουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας, σε δόσεις για 3-4' απο κάθε μεριά ώστε να το θωρακίσουμε.

3

Στάδια της διαδικασίας ώστε να ροδίσει το κρέας μας και να κρατήσει τους χυμούς του:

Το βγάζουμε απο την κατσαρόλα προς το παρόν και αποθηκεύουμε σε μια πιατέλα.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι και το καρότο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε για 10-15' σε χαμηλή φωτιά με προσοχή να μην καούν.

Προσθέτουμε την κ.σ πελτέ, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί τρίβοντας με την κουτάλα τα καμένα υπολείματα από το τσιγάρισμα του κρέατος.

Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα ή το κονκασέ

4

Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα μας με τα ζουμιά που εχει βγάλει στην πιατέλα.

Προσθέτουμε λίγο νερό.

Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.

5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.

Ελέγχουμε σταδιακά να μην τελειώσει το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε.

6

Μόλις δέσει η σάλτσα μας και μαλακώσει το κρέας σε σημείο που να κόβεται με το πιρούνι το κοκκινιστό μας είναι έτοιμο

Καλή όρεξη!

Ingredients

Υλικά για 5 μερίδες
 1,50 κιλό πατάτες ωμές
 1 κιλό μοσχάρι, χτένι
 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 πράσο
 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
 1,50 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή ντομάτα κονκασέ
 1 φύλλο δάφνης, φρέσκο ή ξερό
 34 κόκκους μπαχάρι
 0,50 ξυλάκι κανέλας
 45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Για τις πατάτες:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια του ίδιου μεγέθους.

Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, τις βάζουμε στη φριτέζα ή στη λαδόκολλα στο φούρνο για 18-20 λεπτά στους 180οC και ελέγχουμε μετά τα 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

2

Βγάζουμε το κρέας απο το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το σκουπίζουμε με χαρτί για να είναι στεγνό και το αλατίζουμε.

Βάζουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας, σε δόσεις για 3-4' απο κάθε μεριά ώστε να το θωρακίσουμε.

3

Στάδια της διαδικασίας ώστε να ροδίσει το κρέας μας και να κρατήσει τους χυμούς του:

Το βγάζουμε απο την κατσαρόλα προς το παρόν και αποθηκεύουμε σε μια πιατέλα.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι και το καρότο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε για 10-15' σε χαμηλή φωτιά με προσοχή να μην καούν.

Προσθέτουμε την κ.σ πελτέ, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί τρίβοντας με την κουτάλα τα καμένα υπολείματα από το τσιγάρισμα του κρέατος.

Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα ή το κονκασέ

4

Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα μας με τα ζουμιά που εχει βγάλει στην πιατέλα.

Προσθέτουμε λίγο νερό.

Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.

5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.

Ελέγχουμε σταδιακά να μην τελειώσει το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε.

6

Μόλις δέσει η σάλτσα μας και μαλακώσει το κρέας σε σημείο που να κόβεται με το πιρούνι το κοκκινιστό μας είναι έτοιμο

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες στη φριτέζα αέρος

Leave a comment

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort