Μερίδες 7
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 288
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 15g24%
- Κορεσμένα Λιπαρά 8g40%
- Νάτριο 30mg2%
- Υδατάνθρακες 34g12%
- Εδώδιμες Ίνες 6g24%
- Σάκχαρα 15g
- Πρωτεΐνες 5g10%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Βάζουμε τα φυστίκια Αιγίνης σε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο φούρνο, μέχρι να καβουρδιστούν.
Τοποθετούμε τα καβουρδισμένα φιστίκια σε μία πετσέτα και τρίβουμε για να απομακρυνθεί ο φλοιός.
Έπειτα, σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
Σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα μας.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ που έχουμε το πολτό από τα φυστίκια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα.
Αλείφουμε σε δύο φρυγανιές 20γρ από το μείγμα μας, για να γίνει γκοφρετάκι.
Βουτάμε το κάθε γκοφρετάκι σε 20γρ λιωμένης σοκολάτας και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι.
Βάζουμε τα γκοφρετάκια σε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και είναι έτοιμα.
Ingredients
Directions
Βάζουμε τα φυστίκια Αιγίνης σε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο φούρνο, μέχρι να καβουρδιστούν.
Τοποθετούμε τα καβουρδισμένα φιστίκια σε μία πετσέτα και τρίβουμε για να απομακρυνθεί ο φλοιός.
Έπειτα, σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
Σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα μας.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ που έχουμε το πολτό από τα φυστίκια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα.
Αλείφουμε σε δύο φρυγανιές 20γρ από το μείγμα μας, για να γίνει γκοφρετάκι.
Βουτάμε το κάθε γκοφρετάκι σε 20γρ λιωμένης σοκολάτας και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι.
Βάζουμε τα γκοφρετάκια σε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και είναι έτοιμα.