Μερίδες 10
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 232
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 8.9g14%
- Κορεσμένα Λιπαρά 0.9g5%
- Νάτριο 203mg9%
- Υδατάνθρακες 34.8g12%
- Εδώδιμες Ίνες 5.8g24%
- Σάκχαρα 12.9g
- Πρωτεΐνες 7.9g16%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Αλέθουμε στο multi τη βρώμη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τηn αλεσμένη βρώμη και το baking powder.
Ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα cranberry και τους ξηρούς καρπούς αφού πρώτα τους έχουμε καβουρδίσει.
Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε μακρόστενη φόρμα στους 170 βαθμούς για μία ώρα.
Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, προσθέστε στο μείγμα σταγόνες μαύρης σοκολάτας μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
Καλή σας απόλαυση!
Από τον σεφ Στέργιο Τσαγκαδόπουλο
Ingredients
Directions
Αλέθουμε στο multi τη βρώμη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τηn αλεσμένη βρώμη και το baking powder.
Ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα cranberry και τους ξηρούς καρπούς αφού πρώτα τους έχουμε καβουρδίσει.
Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε μακρόστενη φόρμα στους 170 βαθμούς για μία ώρα.