Μερίδες 2
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 570
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 32g50%
- Κορεσμένα Λιπαρά 6g30%
- Νάτριο 920mg39%
- Υδατάνθρακες 41g14%
- Εδώδιμες Ίνες 10g40%
- Σάκχαρα 16g
- Πρωτεΐνες 33g66%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό μαζί με 1κ.γλ. αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν
Μαγειρεύουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν
Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φλοίδες
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση
Βράζουμε τα αυγά μέχρι να είναι σφικτά
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το αγγούρι, σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη
Ετοιμάζουμε το dressing: σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το μισό dressing
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τις φλοίδες αγγουριού και από πάνω βάζουμε τη σαλάτα
Προσθέτουμε τον τόνο Αλοννήσου πάνω από τη σαλάτα
Κόβουμε τα αυγά στη μέση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο dressing
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό μαζί με 1κ.γλ. αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν
Μαγειρεύουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν
Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φλοίδες
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση
Βράζουμε τα αυγά μέχρι να είναι σφικτά
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το αγγούρι, σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη
Ετοιμάζουμε το dressing: σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το μισό dressing
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τις φλοίδες αγγουριού και από πάνω βάζουμε τη σαλάτα
Προσθέτουμε τον τόνο Αλοννήσου πάνω από τη σαλάτα
Κόβουμε τα αυγά στη μέση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο dressing