Μερίδες2 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος35 λεπτάΔυσκολίαΕύκολο

Συστατικά
Για τα μαυρομάτικα φασόλια & τη ρέγκα (για 2 άτομα)
 1 φιλετάκι καπνιστής ρέγκας κομμένο στη μέση
 300 γρ Φασόλια μαυρομάτικα
 2 Κρεμμύδια φρέσκα
 1 Τομάτα
 1/2 Αγγούρι
 1 Πιπεριά Φλωρίνης
 40 γρ Τομάτα λιαστή
 1/2 μάτσο Άνηθος
 Ρίγανη ξερή
 λίγη Πιπεριά τσίλι
 1/2 μάτσο Μαϊντανός
 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
 Ξίδι βαλσάμικο κατά βούληση
 Αλάτι
Για το κολοκυθάκι
 1/2 Κολοκυθάκι
 1/2 κουταλιά της σούπας Μέλι
 1/2 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
 Λεμόνι χυμός
 1 κουταλάκι του γλυκού Ελαιόλαδο
 Δυόσμος
 Αλάτι
Διατροφική Αξία

Μερίδες 2


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 550
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 27.3g42%
Κορεσμένα Λιπαρά 4g20%
Νάτριο 1686mg71%
Υδατάνθρακες 60.5g21%
Εδώδιμες Ίνες 16.4g66%
Σάκχαρα 25.7g
Πρωτεΐνες 21.4g43%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για τα μαυρομάτικα φασόλια
1

Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά, και τα κρυώνουμε. ‘

2

Επειτα, σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. από τα μαυρομάτικα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Διορθώνουμε τη γεύση.

Τρόπος παρασκευής για το κολοκυθάκι
3

Με ένα pealer, βγάζουμε κατά μήκος λεπτές φέτες από το κολοκυθάκι και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Μαρινάρουμε σε ένα μπολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.

Τελείωμα πιάτου
4

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο, από πάνω τη ρέγκα σε λεπτές φέτες και της προσθέτουμε χυμό λεμόνι. Τέλος, πάνω στη ρέγκα βάζουμε το κολοκυθάκι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Ingredients

Συστατικά
Για τα μαυρομάτικα φασόλια & τη ρέγκα (για 2 άτομα)
 1 φιλετάκι καπνιστής ρέγκας κομμένο στη μέση
 300 γρ Φασόλια μαυρομάτικα
 2 Κρεμμύδια φρέσκα
 1 Τομάτα
 1/2 Αγγούρι
 1 Πιπεριά Φλωρίνης
 40 γρ Τομάτα λιαστή
 1/2 μάτσο Άνηθος
 Ρίγανη ξερή
 λίγη Πιπεριά τσίλι
 1/2 μάτσο Μαϊντανός
 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
 Ξίδι βαλσάμικο κατά βούληση
 Αλάτι
Για το κολοκυθάκι
 1/2 Κολοκυθάκι
 1/2 κουταλιά της σούπας Μέλι
 1/2 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
 Λεμόνι χυμός
 1 κουταλάκι του γλυκού Ελαιόλαδο
 Δυόσμος
 Αλάτι

Directions

Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για τα μαυρομάτικα φασόλια
1

Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά, και τα κρυώνουμε. ‘

2

Επειτα, σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. από τα μαυρομάτικα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Διορθώνουμε τη γεύση.

Τρόπος παρασκευής για το κολοκυθάκι
3

Με ένα pealer, βγάζουμε κατά μήκος λεπτές φέτες από το κολοκυθάκι και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Μαρινάρουμε σε ένα μπολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.

Τελείωμα πιάτου
4

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο, από πάνω τη ρέγκα σε λεπτές φέτες και της προσθέτουμε χυμό λεμόνι. Τέλος, πάνω στη ρέγκα βάζουμε το κολοκυθάκι.

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, μαριναρισμένο κολοκυθάκι & καπνιστή ρέγκα
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort