Μερίδες 2
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 550
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 27.3g42%
- Κορεσμένα Λιπαρά 4g20%
- Νάτριο 1686mg71%
- Υδατάνθρακες 60.5g21%
- Εδώδιμες Ίνες 16.4g66%
- Σάκχαρα 25.7g
- Πρωτεΐνες 21.4g43%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά, και τα κρυώνουμε. ‘
Επειτα, σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. από τα μαυρομάτικα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Διορθώνουμε τη γεύση.
Με ένα pealer, βγάζουμε κατά μήκος λεπτές φέτες από το κολοκυθάκι και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Μαρινάρουμε σε ένα μπολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο, από πάνω τη ρέγκα σε λεπτές φέτες και της προσθέτουμε χυμό λεμόνι. Τέλος, πάνω στη ρέγκα βάζουμε το κολοκυθάκι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο
Ingredients
Directions
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά, και τα κρυώνουμε. ‘
Επειτα, σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. από τα μαυρομάτικα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Διορθώνουμε τη γεύση.
Με ένα pealer, βγάζουμε κατά μήκος λεπτές φέτες από το κολοκυθάκι και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Μαρινάρουμε σε ένα μπολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο, από πάνω τη ρέγκα σε λεπτές φέτες και της προσθέτουμε χυμό λεμόνι. Τέλος, πάνω στη ρέγκα βάζουμε το κολοκυθάκι.