- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 534
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 9.6g15%
- Κορεσμένα Λιπαρά 1.5g8%
- Νάτριο 350mg15%
- Υδατάνθρακες 63.3g22%
- Εδώδιμες Ίνες 6.7g27%
- Σάκχαρα 7.5g
- Πρωτεΐνες 48.3g97%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τον τόνο για 2′ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τόνου σε νερό.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το καλαμπόκι κονσέρβα, τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες, τη σάρκα από τη ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ* και 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το προσθέτουμε ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
*Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την ντομάτα καρέ με μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, προσθέτοντας μέσα σε αυτή τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Στέργιο Τσαγκαδόπουλο
Ingredients
Directions
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τον τόνο για 2′ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τόνου σε νερό.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το καλαμπόκι κονσέρβα, τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες, τη σάρκα από τη ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ* και 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το προσθέτουμε ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.