Serving Size 1 μερίδα με 30γρ. dressing
Μερίδες 1
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 680
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 15g24%
- Κορεσμένα Λιπαρά 2g10%
- Νάτριο 700mg30%
- Υδατάνθρακες 82g28%
- Εδώδιμες Ίνες 6g24%
- Σάκχαρα 5g
- Πρωτεΐνες 54g108%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ το φιλέτο τόνου και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο
Ψήνουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά, ανάλογα με το πόσο μαλακά ή τραγανά τα προτιμάμε. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
Σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 30 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό που περισσεύει και αλατίζουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα
Καλή όρεξη!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ το φιλέτο τόνου και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο
Ψήνουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά, ανάλογα με το πόσο μαλακά ή τραγανά τα προτιμάμε. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
Σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 30 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα
Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό που περισσεύει και αλατίζουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα