Η αγαπημένη μας, Demy, έφτιαξε και έφερε στο γραφείο αυτές τις πεντανόστιμες, σπιτικές μπάρες και μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί μας. Αν σ’ αρέσει το φιστικοβούτυρο όσο και σ’ εμάς, τότε θα τη λατρέψεις. Είναι εύκολη, γρήγορη, θρεπτική και, κυρίως, πεντανόστιμη. Δοκίμασέ τη και πες μας τη γνώμη σου!

ΚατηγορίαTags

Μερίδες11 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΣυνολικός Χρόνος10 λεπτάΔυσκολίαΕύκολο

Συστατικά
Για τη μπάρα
 400 γρ Φιστικοβούτυρο
 100 γρ Βρώμη
 10 γρ Βούτυρο κακάο
 1 scoop Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey protein) με γεύση βανίλια
 1 κουταλιά της σούπας Μέλι
Για την επικάλυψη
 Σταγόνες σοκολάτας & λίγο βούτυρο κακάο
Διατροφική Αξία

Serving Size 50g bar & 5g spread

Μερίδες 11


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 270
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 20.1g31%
Κορεσμένα Λιπαρά 4.5g23%
Νάτριο 13mg1%
Υδατάνθρακες 15.5g6%
Εδώδιμες Ίνες 3.1g13%
Σάκχαρα 5.4g
Πρωτεΐνες 11.6g24%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για τη μπάρα
1

Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο κακάο και το μέλι. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό, οριακά βραστό, νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε ωσότου το μίγμα μας να πάρει μία κρεμώδη υφή και να γίνει ομοιόμορφο.

2

Βγάζουμε το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και την πρωτεΐνη της επιλογής μας. Ανακατεύουμε ξανά.

3

Στη συνέχεια, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος, δημιουργώντας όποιο σχήμα μας αρέσει. Πλάθεται εύκολα! Εμείς φτιάξαμε το κλασικό σχήμα της μπάρας, αλλά και στρογγυλές μπουκιές.

4

Έπειτα, βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, το βγάζουμε, απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ή το έτοιμο spread σοκολάτας από πάνω και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά. Έτοιμες!

Tip
Διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι.

Τρόπος παρασκευής για τη λιωμένη σοκολάτα
5

Λιώνουμε τη σοκολάτα της επιλογής μας σε μπεν μαρί μαζί με λίγο βούτυρο κακάο και, όταν οι μπάρες μας κρυώσουν, περιχύνουμε επάνω τους τη σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο spread σοκολάτας ή ταχίνι με κακάο

Tip: Μπορούμε να “παίξουμε” με τις ποσότητες του βούτυρου κακάο και της βρώμης, ανάλογα με το πόσο chewy, μαλακές ή σκληρές θέλουμε να είναι οι μπάρες μας. Καλή επιτυχία!

Από τη Demy

Ingredients

Συστατικά
Για τη μπάρα
 400 γρ Φιστικοβούτυρο
 100 γρ Βρώμη
 10 γρ Βούτυρο κακάο
 1 scoop Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey protein) με γεύση βανίλια
 1 κουταλιά της σούπας Μέλι
Για την επικάλυψη
 Σταγόνες σοκολάτας & λίγο βούτυρο κακάο

Directions

Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για τη μπάρα
1

Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο κακάο και το μέλι. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό, οριακά βραστό, νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε ωσότου το μίγμα μας να πάρει μία κρεμώδη υφή και να γίνει ομοιόμορφο.

2

Βγάζουμε το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και την πρωτεΐνη της επιλογής μας. Ανακατεύουμε ξανά.

3

Στη συνέχεια, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος, δημιουργώντας όποιο σχήμα μας αρέσει. Πλάθεται εύκολα! Εμείς φτιάξαμε το κλασικό σχήμα της μπάρας, αλλά και στρογγυλές μπουκιές.

4

Έπειτα, βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, το βγάζουμε, απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ή το έτοιμο spread σοκολάτας από πάνω και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά. Έτοιμες!

Tip
Διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι.

Τρόπος παρασκευής για τη λιωμένη σοκολάτα
5

Λιώνουμε τη σοκολάτα της επιλογής μας σε μπεν μαρί μαζί με λίγο βούτυρο κακάο και, όταν οι μπάρες μας κρυώσουν, περιχύνουμε επάνω τους τη σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο spread σοκολάτας ή ταχίνι με κακάο

Μπάρα από τη Demy με βρώμη & φιστικοβούτυρο
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort