Serving Size 50g
Μερίδες 6
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 267
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 22.1g34%
- Κορεσμένα Λιπαρά 12g60%
- Νάτριο 61mg3%
- Υδατάνθρακες 17.3g6%
- Εδώδιμες Ίνες 1.5g6%
- Σάκχαρα 9.8g
- Πρωτεΐνες 4.4g9%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης.)
Για το πρώτο στρώμα, λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά (αν είναι στερεό).
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο από κάσιους και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα.
Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και την πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα με τη λαδόκολλα ή στα φορμάκια από σιλικόνη. Προσέχουμε να γεμίσουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια μέχρι τη μέση.
Μεταφέρουμε το πρώτο στρώμα του γλυκού στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα της σοκολάτας του δεύτερου στρώματος.
Στο υπόλοιπο μισό του μείγματος που έμεινε, προσθέτουμε το κακάο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια από το ψυγείο και προσθέτουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας.
Τέλος, την/τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο (1 ώρα στην κατάψυξη ή δύο ώρες στη συντήρηση) και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Καλή σας απόλαυση!
Ingredients
Directions
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης.)
Για το πρώτο στρώμα, λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά (αν είναι στερεό).
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο από κάσιους και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα.
Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και την πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα με τη λαδόκολλα ή στα φορμάκια από σιλικόνη. Προσέχουμε να γεμίσουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια μέχρι τη μέση.
Μεταφέρουμε το πρώτο στρώμα του γλυκού στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα της σοκολάτας του δεύτερου στρώματος.
Στο υπόλοιπο μισό του μείγματος που έμεινε, προσθέτουμε το κακάο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια από το ψυγείο και προσθέτουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας.
Τέλος, την/τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο (1 ώρα στην κατάψυξη ή δύο ώρες στη συντήρηση) και το γλυκό μας είναι έτοιμο.