Θερμίδες | Πρωτεΐνες | Υδατάνθρακες | Λιπαρά |
541 kcal | 53,5 γρ. | 30 γρ. | 23,3 γρ. |
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 160 γρ. φιλέτο βοδινό + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. πατάτες jacket (ολόκληρες στον φούρνο)
- 150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρόπος παρασκευής για τις πατάτες
- Tις πλένουμε καλά με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τρόπος παρασκευής για το μπρόκολο
- Bάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει, κόβουμε μπουκετάκια απο το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού, βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.
Τρόπος παρασκευής για το φιλέτο
- Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω. Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο.
- Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα