Χαρακτηριστικά για το Σουσάμι
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες ή ως γαρνιτούρα σε ζυμαρικά π.χ. το κουλούρι Θεσσαλονίκης, κριτσίνια, αλλά και κουλουράκια. Είναι καλή πηγή Ασβεστίου, Μαγνησίου, Μαγγανίου, Χαλκού ενώ περιέχει και καλές ποσότητες Σιδήρου. Την ενέργειά του την δίνει κυρίως από τα λιπαρά που περιέχει. Αποτελεί όμως ταυτόχρονα πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων.
Χαρακτηριστικά για το Ταχίνι
Είναι το προϊόν της πολτοποίησης του σουσαμιού.
Παρόλο που παράγεται με φυσική μέθοδο, χάνονται κάποια από τα πολύτιμα συστατικά του σουσαμιού όπως τα Ασβέστιο που βρίσκεται κατά κύριο λόγο στην φλούδα του σουσαμιού. Αποτελεί υγιεινό σνακ και πολύ καλή επιλογή για το πρωινό. Μπορεί να συνδυαστεί με μέλι, αλλά κυκλοφορούν στο εμπόριο και με διάφορες γεύσεις.