Μερίδες 1
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 536
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 14g22%
- Κορεσμένα Λιπαρά 2g10%
- Νάτριο 1007mg42%
- Υδατάνθρακες 63g21%
- Εδώδιμες Ίνες 7g29%
- Σάκχαρα 4g
- Πρωτεΐνες 37g74%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Θα χρειαστούμε 2 κατσαρόλες.
Σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, βάζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θέλουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαγειρευτεί σε αυτά. Γυρνάμε τακτικά μεριά το χταπόδι ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και ξανά κλείνουμε το καπάκι.
Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 60'. Παρακολουθούμε την διαδικασία και θέλουμε να ειναι χαμηλή θερμοκρασία και σκεπασμένο με το καπάκι, αν πάει να στεγνώσει παρόλα αυτά προσθέτουμε λίγο νερ .
Στη δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα μπαχαρικά και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 20'. Το σορτάρισμα πρέπει να γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία για να μαλακώσουν και να βγάλουν την γλύκα τους το πράσο και το κρεμμύδι χωρίς να καούν .
Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μην αρπάξουν .
Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα. Εμείς βάλαμε έναν συνδυασμό απο φρέσκα ντοματίνια στο blender κονσέρβα ψιλοκομμένης ντομάτας και 1 κ.σ πελτέ ντομάτας.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10´-20' ώστε να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρουμε το σκεύος απο την φωτιά και περιμένουμε να γίνει και το χταπόδι μας.
Μόλις το χταπόδι πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές και μαλακώσει πρέπει να εχει μείνει περίπου ένα φλιτζάνι απο το ζουμί του. Αυτό το ζουμί μαζί με το χταπόδι, που κόβουμε πρώτα σε κομματάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας.
Βράζουμε για αλλά 10' -15' σε μέτρια φωτιά να δέσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 300 γρ μακαρονάκι κοφτό ωμό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 750ml νερό, λίγο λιγότερο απο την 3πλασια ποσότητα απο τα μακαρόνια.
Δοκιμάζουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλάτι. Δεν έχουμε βάλει έως τώρα γιατί βγάζει αλμύρα το χταπόδι κ ο χυμός του.
Σιγοβράζουμε για 10' ή όσο λέει η συσκευασία απο το μακαρονάκι που θα χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το σημείο θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει στον πάτο.
Έχουμε έτοιμο τον βραστήρα με βραστό νερό αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε. Δεν θέλουμε να πιει όλο το νερό γιατί θα συνεχίσει να χυλώνει μόλις το βγάλουμε απο την φωτιά.
Μόλις βγει το φαγητό απο το μάτι το αφήνουμε 5' και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Θα χρειαστούμε 2 κατσαρόλες.
Σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, βάζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θέλουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαγειρευτεί σε αυτά. Γυρνάμε τακτικά μεριά το χταπόδι ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και ξανά κλείνουμε το καπάκι.
Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 60'. Παρακολουθούμε την διαδικασία και θέλουμε να ειναι χαμηλή θερμοκρασία και σκεπασμένο με το καπάκι, αν πάει να στεγνώσει παρόλα αυτά προσθέτουμε λίγο νερ .
Στη δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα μπαχαρικά και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 20'. Το σορτάρισμα πρέπει να γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία για να μαλακώσουν και να βγάλουν την γλύκα τους το πράσο και το κρεμμύδι χωρίς να καούν .
Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μην αρπάξουν .
Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα. Εμείς βάλαμε έναν συνδυασμό απο φρέσκα ντοματίνια στο blender κονσέρβα ψιλοκομμένης ντομάτας και 1 κ.σ πελτέ ντομάτας.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10´-20' ώστε να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρουμε το σκεύος απο την φωτιά και περιμένουμε να γίνει και το χταπόδι μας.
Μόλις το χταπόδι πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές και μαλακώσει πρέπει να εχει μείνει περίπου ένα φλιτζάνι απο το ζουμί του. Αυτό το ζουμί μαζί με το χταπόδι, που κόβουμε πρώτα σε κομματάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας.
Βράζουμε για αλλά 10' -15' σε μέτρια φωτιά να δέσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 300 γρ μακαρονάκι κοφτό ωμό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 750ml νερό, λίγο λιγότερο απο την 3πλασια ποσότητα απο τα μακαρόνια.
Δοκιμάζουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλάτι. Δεν έχουμε βάλει έως τώρα γιατί βγάζει αλμύρα το χταπόδι κ ο χυμός του.
Σιγοβράζουμε για 10' ή όσο λέει η συσκευασία απο το μακαρονάκι που θα χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το σημείο θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει στον πάτο.
Έχουμε έτοιμο τον βραστήρα με βραστό νερό αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε. Δεν θέλουμε να πιει όλο το νερό γιατί θα συνεχίσει να χυλώνει μόλις το βγάλουμε απο την φωτιά.
Μόλις βγει το φαγητό απο το μάτι το αφήνουμε 5' και σερβίρουμε.