Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε
240ml καυτό νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν.
Έπειτα, βάζουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό στο μπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ζέας σε ένα κόσκινο.
Προσθέτουμε στο μπολ που έχουμε βάλει την πάστα από χουρμάδες, το
κοσκινισμένο αλεύρι ζέας, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο
καρύδι, το ξύσμα από πορτοκάλι και την πρέζα από αλάτι και
ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το λάδι
καρύδας και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180oC και ψήνουμε στους 170oC για
20-25΄.
Μερίδες 7
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 447
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 26g40%
- Κορεσμένα Λιπαρά 13g65%
- Νάτριο 128mg6%
- Υδατάνθρακες 50g17%
- Εδώδιμες Ίνες 5g20%
- Σάκχαρα 23g
- Πρωτεΐνες 8g16%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Καλή απόλαυση!
Ingredients
Directions
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε
240ml καυτό νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν.
Έπειτα, βάζουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό στο μπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ζέας σε ένα κόσκινο.
Προσθέτουμε στο μπολ που έχουμε βάλει την πάστα από χουρμάδες, το
κοσκινισμένο αλεύρι ζέας, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο
καρύδι, το ξύσμα από πορτοκάλι και την πρέζα από αλάτι και
ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το λάδι
καρύδας και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180oC και ψήνουμε στους 170oC για
20-25΄.