Θερμίδες | Πρωτεΐνες | Υδατάνθρακες | Λιπαρά |
494 kcal | 41,2 γρ. | 38,3 γρ. | 20,8 γρ. |
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. φιλέτο σολομού
- 150 γρ. γλυκοπατάτα
- 30 ml. γάλα καρύδας
- 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
- ½ πιπεριά πράσινη
- ½ πιπεριά κόκκινη
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κουρκουμάς
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- διάφορα μυρωδικά
Συστατικά για τη μαρινάδα
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε με αυτά τον σολομό για 1 ώρα πριν τον ψήσουμε.
- Τον στραγγίζουμε και τον ψήνουμε στη σχάρα, στον ατμό ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Τον βγάζουμε και προσθέτουμε σταγόνες ελαιόλαδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνιθο.
- Βράζουμε την γλυκοπατάτα ή την ψήνουμε στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο με χοντρό αλάτι.
- Την βγάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ με το γάλα καρύδας, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο και την κάνουμε πουρέ.
- Μαρινάρουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκόρδο και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο και σερβίρουμε.
Από τον chef Χρήστο Τζιέρα