ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαρά
494 kcal41,2 γρ.38,3 γρ.20,8 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 γρ. φιλέτο σολομού
  • 150 γρ. γλυκοπατάτα
  • 30 ml. γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • κουρκουμάς
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • διάφορα μυρωδικά

Συστατικά για τη μαρινάδα

  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε με αυτά τον σολομό για 1 ώρα πριν τον ψήσουμε.
  • Τον στραγγίζουμε και τον ψήνουμε στη σχάρα, στον ατμό ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Τον βγάζουμε και προσθέτουμε σταγόνες ελαιόλαδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνιθο.
  • Βράζουμε την γλυκοπατάτα ή την ψήνουμε στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο με χοντρό αλάτι.
  • Την βγάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ με το γάλα καρύδας, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο και την κάνουμε πουρέ.
  • Μαρινάρουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκόρδο και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο και σερβίρουμε.

Από τον chef Χρήστο Τζιέρα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for nutritionsupport needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort