Μερίδες 4
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 695
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 30.9g48%
- Κορεσμένα Λιπαρά 4.5g23%
- Νάτριο 457mg20%
- Υδατάνθρακες 59g20%
- Εδώδιμες Ίνες 10g40%
- Σάκχαρα 7.3g
- Πρωτεΐνες 49.2g99%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον κρόκο του αυγού, βουτάμε μέσα το κρέας και το περνάμε στα ξυλάκια δενδρολίβανου.
Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια βουτάμε και πανάρουμε τα σουβλάκια. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τα σουβλάκια, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.
Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 250°) για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.
Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τα φέρνουμε όλα μαζί δυο βόλτες και, σε ένα βαθύ πιάτο, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη
Ingredients
Directions
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον κρόκο του αυγού, βουτάμε μέσα το κρέας και το περνάμε στα ξυλάκια δενδρολίβανου.
Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια βουτάμε και πανάρουμε τα σουβλάκια. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τα σουβλάκια, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.
Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 250°) για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.
Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τα φέρνουμε όλα μαζί δυο βόλτες και, σε ένα βαθύ πιάτο, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε.