Η αγαπημένη μας, Demy, έφτιαξε και έφερε στο γραφείο αυτές τις πεντανόστιμες, σπιτικές μπάρες και μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί μας. Αν σ’ αρέσει το φιστικοβούτυρο όσο και σ’ εμάς, τότε θα τη λατρέψεις. Είναι εύκολη, γρήγορη, θρεπτική και, κυρίως, πεντανόστιμη. Δοκίμασέ τη και πες μας τη γνώμη σου!
Serving Size 50g bar & 5g spread
Μερίδες 11
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 270
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 20.1g31%
- Κορεσμένα Λιπαρά 4.5g23%
- Νάτριο 13mg1%
- Υδατάνθρακες 15.5g6%
- Εδώδιμες Ίνες 3.1g13%
- Σάκχαρα 5.4g
- Πρωτεΐνες 11.6g24%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο κακάο και το μέλι. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό, οριακά βραστό, νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε ωσότου το μίγμα μας να πάρει μία κρεμώδη υφή και να γίνει ομοιόμορφο.
Βγάζουμε το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και την πρωτεΐνη της επιλογής μας. Ανακατεύουμε ξανά.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος, δημιουργώντας όποιο σχήμα μας αρέσει. Πλάθεται εύκολα! Εμείς φτιάξαμε το κλασικό σχήμα της μπάρας, αλλά και στρογγυλές μπουκιές.
Έπειτα, βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, το βγάζουμε, απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ή το έτοιμο spread σοκολάτας από πάνω και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά. Έτοιμες!
Tip
Διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα της επιλογής μας σε μπεν μαρί μαζί με λίγο βούτυρο κακάο και, όταν οι μπάρες μας κρυώσουν, περιχύνουμε επάνω τους τη σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο spread σοκολάτας ή ταχίνι με κακάο
Tip: Μπορούμε να “παίξουμε” με τις ποσότητες του βούτυρου κακάο και της βρώμης, ανάλογα με το πόσο chewy, μαλακές ή σκληρές θέλουμε να είναι οι μπάρες μας. Καλή επιτυχία!
Από τη Demy
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο κακάο και το μέλι. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό, οριακά βραστό, νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε ωσότου το μίγμα μας να πάρει μία κρεμώδη υφή και να γίνει ομοιόμορφο.
Βγάζουμε το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και την πρωτεΐνη της επιλογής μας. Ανακατεύουμε ξανά.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος, δημιουργώντας όποιο σχήμα μας αρέσει. Πλάθεται εύκολα! Εμείς φτιάξαμε το κλασικό σχήμα της μπάρας, αλλά και στρογγυλές μπουκιές.
Έπειτα, βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, το βγάζουμε, απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ή το έτοιμο spread σοκολάτας από πάνω και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά. Έτοιμες!
Tip
Διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα της επιλογής μας σε μπεν μαρί μαζί με λίγο βούτυρο κακάο και, όταν οι μπάρες μας κρυώσουν, περιχύνουμε επάνω τους τη σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο spread σοκολάτας ή ταχίνι με κακάο