TweetSaveShare

Μερίδες1 Μερίδα

Υλικά για 2 μερίδες
 300 γρ κοτόπουλο ψητό
 200 γρ κινόα λευκή μαγειρεμένη
 160 γρ γλυκοπατάτα βρασμένη
 2 τεμ ντομάτες
 1 τεμ κρεμμύδι
 Λίγο αλάτι
 ψιλοκομμένος δυόσμος
 Λίγο ξύσμα από λεμόνι
 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
 Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Για την κρέμα αβοκάντο
 80 γρ αβοκάντο
 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
 Χυμός από ένα λεμόνι
 φρέσκος κόλιανδρος
Διατροφική Αξία

Μερίδες 1


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 574
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 18g28%
Κορεσμένα Λιπαρά 3g15%
Νάτριο 660mg28%
Υδατάνθρακες 46g16%
Εδώδιμες Ίνες 7g29%
Σάκχαρα 6g
Πρωτεΐνες 57g114%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
Για την κρέμα αβοκάντο
1

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τον κόλιανδρο

Για τη σαλάτα κινόα
2

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά. Έπειτα βράζουμε τη γλυκοπατάτα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει

3

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το δυόσμο

4

Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε την κινόα, τη γλυκοπατάτα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά για τη σαλάτα

5

Ψήνουμε το κοτόπουλο στη λαδόκολλα για 30-35 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 72-75οC.

6

Προσθέτουμε το ψητό κοτόπουλο και το ελαιόλαδο στη σαλάτα μας. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα αβοκάντο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και η σαλάτα μας είναι έτοιμη

Καλή απόλαυση!

Ingredients

Υλικά για 2 μερίδες
 300 γρ κοτόπουλο ψητό
 200 γρ κινόα λευκή μαγειρεμένη
 160 γρ γλυκοπατάτα βρασμένη
 2 τεμ ντομάτες
 1 τεμ κρεμμύδι
 Λίγο αλάτι
 ψιλοκομμένος δυόσμος
 Λίγο ξύσμα από λεμόνι
 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
 Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Για την κρέμα αβοκάντο
 80 γρ αβοκάντο
 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
 Χυμός από ένα λεμόνι
 φρέσκος κόλιανδρος

Directions

Εκτέλεση
Για την κρέμα αβοκάντο
1

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τον κόλιανδρο

Για τη σαλάτα κινόα
2

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά. Έπειτα βράζουμε τη γλυκοπατάτα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει

3

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το δυόσμο

4

Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε την κινόα, τη γλυκοπατάτα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά για τη σαλάτα

5

Ψήνουμε το κοτόπουλο στη λαδόκολλα για 30-35 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 72-75οC.

6

Προσθέτουμε το ψητό κοτόπουλο και το ελαιόλαδο στη σαλάτα μας. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα αβοκάντο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και η σαλάτα μας είναι έτοιμη

Καλή απόλαυση!
Σαλάτα με κοτόπουλο, κινόα και κρέμα αβοκάντο

Leave a comment

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort