Χαρακτηριστικά για το ολόκληρο αυγό
- Πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ιδιαίτερα απαραίτητων αμινοξέων
- Καλή πηγή σε Βιταμίνες Β2 και Β12
- Έχει Φώσφορο και Σελήνιο
Προσοχή: Περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Οι συστάσεις για καλή υγεία περιορίζουν την κατανάλωση των αυγών σε 2 κρόκους την εβδομάδα.
Χαρακτηριστικά για το ασπράδι
- Πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υψηλής Βιολογικής Αξίας
- Δεν περιέχει λιπαρά και χοληστερόλη
- Είναι καλή πηγή σε Βιταμίνη Β2 και Σελήνιο
Ενδείκνυται σε όσους έχουν αυξημένες ανάγκες σε πρωτεΐνες και ειδικά αν δεν μπορούν να ακολουθήσουν διατροφή με αυξημένα λιπαρά ή χοληστερόλη. Π.χ. όταν υπάρχει υπερχοληστεροναιμία, καρδιαγγειακές νόσοι, διαβήτης κ.α.