Χαρακτηριστικά Κοτόπουλου & Γαλοπούλας
- Ανήκουν στην ίδια κατηγορία όσον αφορά τα θρεπτικά τους συστατικά
- Υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα στο στήθος και το μπούτι στα λιπαρά και την ποσότητα αιμοσφαιρίνης
- Καλές πηγές πρωτεΐνης, ενώ δεν περιέχουν πολλά λιπαρά
- Πλούσια σε Βιταμίνη Β6, Νιασίνη & Φώσφορο και Σελήνιο
Μαγείρεμα
Χάνουν περίπου το ένα τρίτο του βάρους τους σε υγρά. Δηλαδή, για να έχει κανείς στο πιάτο του 100 γρ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό, πρέπει να πάρει 150 γρ. ωμό κοτόπουλο.
Μια γρήγορη λύση μαγειρέματος είναι το φιλέτο κοτόπουλου που χρειάζεται μόνο 12-15 λεπτά στο grill ή 25-30 λεπτά στον φούρνο, στην κατσαρόλα ή με σοτάρισμα.